Preparation

moving-logo

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ

Προτάσεις καφέ

French press - Γαλλικός

Εύκολη προετοιμασία, καταπληκτική γεύση!

Ένα κυλινδρικό δοχείο με έμβολο και ενσωματωμένο φίλτρο, που πιέζει το ζεστό νερό μέσω αλεσμένου καφέ. Αυτή είναι η απλή ομορφιά του γαλλικού τύπου καφέ, μέθοδος επιλογής για πολλούς σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας μια γήινη, πλούσια γεύση στο καθημερινό σας φλιτζάνι. Το μυστικό όλο, είναι στον τρόπο που θα αλέσουμε τον καφέ: επιλέξτε μέτριο κόψιμο κατά την άλεση με ομοιομορφία και συνέπεια. Πολύ χονδροειδή άλεση μπορεί να φράξει το φίλτρο, ενώ πολύ λεπτά αλέσματα θα περάσουν μέσα από το φίλτρο, λασπώνοντας το αποτέλεσμα.

Διαδικασία παρασκευής:

Τοποθετήστε το δοχείο σε στεγνή, επίπεδη επιφάνεια. Κρατήστε σταθερά τη λαβή και τραβήξτε έξω το έμβολο. Χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση δοσομετρικό κουτάλι(μεζούρα), προσθέστε 10γραμμάρια καφέ στο δοχείο ανά 200ml νερού. Ρίξτε από πάνω ζεστό νερό (90 βαθμούς κελσίου +/-) και ανακατέψτε απαλά. Τοποθετήστε προσεκτικά το έμβολο, σταματώντας ακριβώς πάνω από το νερό και τον αλεσμένο καφέ (μην το πιέσετε ακόμα), και αφήστε το για 3-4 λεπτά. Ακολούθως πιέστε αργά το έμβολο, ασκώντας σταθερή πίεση.

Μετά από κάθε χρήση, πλύνετε το δοχείο με νερό και ήπιο απορρυπαντικό και στεγνώστε καλά.

Εσπρέσο

Το όνομα του τα λέει όλα!

Ένας εσπρέσο πρέπει να προετοιμάζεται και να απολαμβάνεται αμέσως. Για τους απανταχού λάτρεις του καφέ, ο εσπρέσο είναι η πεμπτουσία της παρασκευής καφέ – πλούσιος, αρωματικός και βελούδινος ταυτόχρονα. Ένα πλούσιο φυσικό στρώμα κρέμας στην κορυφή, προϊδεάζει για ένα γεμάτο σώμα, αλλά με ισορροπημένο αποτέλεσμα.

Όταν παρασκευάζεται ιδανικά, ένα μικρό θαύμα της χημείας και της φυσικής, γλιστρούν μαζί στον αέρα. Η αυθεντική φόρμουλα του espresso είναι ξεκάθαρη και βασική. Η σωστή εκτέλεση είναι θέμα εκπαίδευσης, εμπειρίας και φυσικού ταλέντου. Ένας πίδακας ζεστού νερού στους 88 ° -93 ° C περνά κάτω από πίεση εννέα ή περισσότερων ατμοσφαιρών(bar) μέσω ενός στρώματος αλεσμένου και συμπιεσμένου καφέ 8 +/-γραμμαρίων.

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ESPRESSO

Η αυθεντική προετοιμασία εσπρέσο ξεκινά ιδανικά με φρεσκοαλεσμένους κόκκους καφέ, που είναι τελειοποιημένοι για αυτήν τη μέθοδο. Η τέχνη του barista είναι να βαθμονομήσει το άλεσμα, να μαζέψει επιδέξια τη σωστή ποσότητα σε γραμμάρια καφέ στο φίλτρο και στη συνέχεια, να παρακολουθεί στενά την ώρα, τη θερμοκρασία και την πίεση. Ακόμη και οι σύγχρονες, αυτόματες μηχανές απαιτούν σωστή επίβλεψη κατά τη διαδικασία.

Η τελειότητα κρέμεται στην ισορροπία.

Cappuccino

Ο απόλυτος συνδυασμός εσπρέσο και κρεμώδους γάλακτος!

Πως θα φτιάξω ένα Cappuccino

Μύθος: Η βελουδένια μαγεία του καπουτσίνο είναι πέρα από τη δυνατότητα των home barista. Χρίζει πολύ λεπτού χειρισμού και καλύτερα απολαύστε το στην καφετέρια.

Αλήθεια: το υπέροχο καπουτσίνο είναι μια απόλαυση που διατίθεται για τους απαιτητικούς λάτρεις του καφέ, ακριβώς στη δική τους κουζίνα. Χρειάζεται κάποια πρακτική με νερό, ατμό και αφρό, μαζί με τον κατάλληλο εξοπλισμό στον πάγκο σας. Θα θελήσετε μια μηχανή εσπρέσο με ενσωματωμένο ακροφύσιο ατμού. Και φυσικά, ο καφές LUNO ως τη βάση σας. Ένα μονό καπουτσίνο είναι ένα ρόφημα περίπου 150ml, με 25ml καφέ espresso και 85ml φρέσκου γάλακτος(για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα προτιμήστε γάλα με ψηλό ποσοστό λιπαρών). Η δράση του ατμού στο γάλα κατά το βρασμό δημιουργεί τον επιπλέον όγκο. Η θερμοκρασία του ροφήματος δεν πρέπει να ξεπερνά τους 65 βαθμούς κελσίου.

Πως θα το κάνω καλύτερα:

Ρίξτε κρύο γάλα σε μια κατά προτίμηση ανοξείδωτη γαλατιέρα, περίπου το ένα τρίτο γεμάτο ή 85ml για μονό.

Απελευθερώστε τον ατμό από το ακροφύσιο της μηχανής για δύο δευτερόλεπτα για να απομακρύνετε τυχόν υπολειπόμενο νερό Βουτήξτε το άκρο του στο γάλα και αρχίστε να αφρίζετε προσπαθώντας να δημιουργήσετε περιστροφή. Καθώς ο αφρός αυξάνεται και ο όγκος του γάλακτος αυξάνεται, χαμηλώστε τη γαλατιέρα, διατηρώντας πάντα το άκρο βυθισμένο και κεκλιμένο για να δημιουργήσετε ανάδευση. Μην κουνάτε τη γαλατιέρα σας άσκοπα(δηλαδή αφήστε τη φυσική κυκλοφορία να κάνει τη δουλειά). Συνεχίστε τον ατμό μέχρι το γάλα να φτάσει τους 65 βαθμούς(ελέγξτε μέσω θερμομέτρου κουζίνας) και ο όγκος του διπλασιάζεται. Κτυπάτε σταθερά τη βάση της γαλατιέρας στον πάγκο για να συμπιέσετε τον αφρό, σπάζοντας τις φουσκάλες. Προετοιμάστε έναν εσπρέσο σε ένα φλυτζάνι καπουτσίνο(κατά προτίμηση με κωνικό σχήμα), ρίξτε το αφρώδες γάλα απευθείας στο φλυτζάνι, πρώτα στοχεύοντας στο κέντρο και συνεχίζοντας σε κυκλική κίνηση προς τα πάνω. Λειτουργήστε το ακροφύσιο του ατμού για άλλη μια φορά για να εξαλείψετε τυχόν υπολείμματα γάλακτος.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΦΡΟΓΑΛΑ

Η συνοχή του αφρού εξαρτάται από την περιεκτικότητα του γάλακτος σε λιπαρά. Για το πιο βελούδινο και κρεμώδες, πλούσιο καπουτσίνο, χρησιμοποιήστε πλήρες γάλα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα, με χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά θυσιάζοντας την παχύρευστη «κρέμα». Ο αφρός που παράγεται από το γάλα με χαμηλά λιπαρά είναι ελαφρύς σαν μαρέγκα και διαλύεται γρήγορα.